Transjoik og Quintus

Transjoik og Quintus

Transjoik og Quintus: Endelig på samme scene, på samme konsert! Råsterke musikere gir deg sterk, rytmisk musikk. Du går ikke deprimert ut i vinternatta etter denne musikkfesten.

15. oktober kommer de til Mo i Rana og spiller for oss på Hovedscena til Nordland Teater. Forestillingen arrangeres av Åarjelhsaemien Teatere i samarbeid med Musikk i Trøndelag.

«Det er bare å strekke armene i været og juble. Denne musikken tar tak i sjela, drar deg opp av høstmørket, fyller kroppen din med glede og svinger deg rundt og fargelegger livet ditt i dyprøde farger. (...) Transjoik lager musikk som er opphissende, vital og kraftfull! Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Transjoik er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Av gamle joikeopptak og diverse andre verdensmusikk elementer, bygger gruppen opp en moderne men samtidig tidløs, suggestiv stemning.»

– Slik beskriver Jazznytt stemninga etter en Transjoik-konsert.

Det blir ikke dårligere av at Transjoik nå har med seg fylkesmusikerne i Quintus på laget.

Quintus har i mange år samarbeidet med Frode Fjellheim, og har utviklet en helt egen joikekvalitet i spillet sitt. Tilbake i 2007 ga Quintus ut plata «Nuewje» med samiskinspirert musikk til flotte omtaler. Stående applaus og lovord ble fasit da Transjoik og Quintus sist dro på turné i 2019.

Fylkesmusikerne i Quintus startet som et profesjonelt band i 1994. Quintus utvider stadig sine musikalske horisonter. Ved å samarbeide med ulike kunstnere som representerer forskjellige musikalske stiler, fortsetter Quintus å engasjere seg og utvikle nye og spennende kunstneriske konsepter.

Transjoik ble etablert i Trondheim i 1992. Med sine fem plateutgivelser og et stort antall konserter har de banet vei for å bruke joik som utgangspunkt for moderne musikk.

– Og enten du kaller det ambient electronica, techno, trance, joik eller world music, blir du ei mektig opplevelse rikere.

Dah mah meatan Medvirkende

Keyboard, electronic, joik:
Frode Fjellheim, Transjoik
Gitar:
Nils-Ola Johansen, Transjoik
El-bass:
Torbjørn Hillersøy, Transjoik
Perkusjon:
Snorre Bjerck, Transjoik
Trombone:
Elisabeth Fossan, Quintus
Saxofon:
Anders Bast, Quintus
Trompet:
Sturla Hauge Nilsen, Quintus
Trompet:
Morten Schrøner, Quintus
Tuba:
Steffen Granly, Quintus
Trommer:
Lasse Ehn, Quintus

Fealadimmielaajroe Turnèrute

Mo i Rana:
15 oktober, 19:00
– Nordland Teater